Check & Clean

Rens av bildesensor

Rens av bildesensoren på speilrefleks fotoapparater.

I dagens digitale fotoapparater er det en stillestående sensor som blir belyst hver gang du tar et bilde. Dersom det kommer støvkorn på denne sensoren, vil det dermed bli synlig på alle bildene du tar i ettertid.

Støvet kan komme inn i kameraet for eksempel når du bytter objektiv. Et godt tips er derfor at du holder kameraet med fronten ned når du bytter objektiv, så det ikke daler støv inn i kamerahuset. Men støv kan også komme fra bevegelige deler inne i kamerahuset, der små partikler faller av når lukker og speil beveger seg.

Check & Clean er en tørr-rens av sensoren. Dersom det er behov for våt-rens eller sensoren er skadet, vil du bli kontaktet. Eventuelle andre kostnader kommer da i tillegg til tørr-rensen.

Det gis ingen garanti på sensor-rens. Det er fordi det alltid finnes støv i et kamera som kan havne på sensoren ved bevegelse.

Priser

Fullformat og APS-C

  • APS-C format (standardformat):  kr. 595,-
  • Fullformat kr. 745,-

Ved utvendig rens av objektiv sammen med kamerahus kommer det et tillegg på kr. 125,-.

Innlevering til butikk og sending i Posten

Innlevering

Butikk

Du kan innlevere ditt kamera for rens (Check & Clean) i vår butikk i Oslo mellom kl. 10:00 – 18:00 på hverdager og 10:00 – 16:00 på lørdager.

Adressen vår er : Dronning Eufemias Gate 12, 0191 Oslo (trykk på adressen for kart)

PS! Beregn 1-2 dager før du har ditt kamera tilbake fra rens.

Innsending per post

Når du ønsker å sende kamera til rens (Check & Clean) per post, må du pakke dette godt inn og fylle ut dette skjemaet (Last ned her), som skal følge sendingen inn til oss. Sendingen må sendes som Norgespakke for privatpersoner og Bedriftspakke hvis du er en bedrift. Beregn 2-5 dager i postgang avhengig av hvor du bor i landet.

Returfrakt

Frakt for retur av ditt kamera blir belastet med kr. 99,- inkl. mva.