Her er en oversikt over hvor mye plass du får på et minnekort.

Sjekk ut tabellene under for å finne ut hvor mange bilder og video det går på de ulike minnekortene. Husk også å sjekke kompabiliteten på minnekort for å finne ut om det passer til ditt kamera.

Minnekort - Lagring RAW
Minnekort lagring - JPEG
Minnekort lagring - Video

Compact Flash – CF-kort

CF-kort
 1. UDMA rating – UDMA rating bestemmer maksimal busshastighet som et kort kan lese, forutsatt at minnet i kortet er raskt nok til å matche det. UDMA 1 støtter hastigheter på opptil 16.7 MB/s. UDMA 7 er ti ganger den hastigheten, makser ut på 167 MB/s.
 2. Dette er minimum vedvarende skrivehastighet – det tregeste kortet vil skrive. Denne hastigheten (representert i MB/s) er viktigst for videografer, siden plutselige dropp i skrivehastighet  kan føre til at bilde-«frames» kan bli borte.
 3. Dette er en ganske utdatert måte å uttrykke maksimal lesehastighet på. Det er basert på lesehastigheten til lyd-CDer på 150 KB/s. Du kan finne ut hvor raskt et 800x-kort er i KB/s ved å multiplisere 150 med 800 og konvertere KB/s til MB/s ved å dele med 1000 (svaret er 120 MB/s), du kan også bare velge et kort angitt med 120 MB/s hastighet skissert med nr. 4 på bildet.
 4. Maks leshastighet – Dette er den maksimale lesehastigheten til kortet som vanligvis er angitt i megabyte per sekund (MB/s). Merk at kort sjelden kan opprettholde disse hastighetene i lange perioder.
 5. Kapasitet CF-kort varierer fra 2 GB til 512 GB. Velg et kort som kan holde alt du trenger for et sammhengende lengre bildetagning.

Secure Digital – SD-kort

SD-kort
 1. Maksimal lesehastighet – Dette er den maksimale lesehastigheten til kortet som vanligvis oppgis i megabyte per sekund (MB/s). Merk at kort sjelden kan opprettholde disse hastighetene i lange perioder.
 2. Dette er en annen (ganske utdatert) måte å uttrykke maksimal lesehastighet på. – Det er basert på lesehastigheten til lyd-CDer på 150 KB/s. Du kan finne ut hvor raskt et 1000x-kort er i KB/s ved å multiplisere 150 med 1000 og konvertere KB/s til MB/s ved å dele med 1000 (svaret er 150 MB/s). Du kan også bare velge et kort med angitt 150 MB/s hastighet, som vist med nr. 1 i figuren ovenfor.
 3. Type – Dette er typen kort; forskjellige korttyper bruker forskjellige filformater og nyere kort vil ikke fungere i eldre kortlesere.
 4. UHS Speed Class Rating – Dette er den minste vedvarende skrivehastigheten på kortet; viktig for videoopptak. UHS Speed Class 3-kort vil aldri skrive tregere enn 30 MB/s, UHS Speed Class 1-kort er aldri langsommere enn 10 MB/s.
 5. Hastighets-klassifisering – Dette er en eldre form for hastighetsklasse vurdering. Denne er helt uavhengig av UHS-hastighetsklassen, men mange kortprodusenter inkluderer detet også siden mange forbrukerprodukter fortsatt anbefaler produkter basert på den gamle standarden. Klasse 10 er raskere enn de klassiske klasse-klassifiseringene, og et klasse 10-kort er bekreftet for aldri å skrive langsommere enn 10 MB/s. Klasse 4 vil aldri bli tregere enn 4 MB/s.
 6. UHS-klassifisering – UHS-verdien på et kort bestemmer maksimal busshastighet som et kort kan lese, forutsatt at minnet i kortet er raskt nok til å matche det. Et ikke-UHS-kort har maks. 25 MB/s, mens UHS-I-kort støtter opptil 104 MB/s, og UHS-II-kort støtter opptil 312 MB/s. Både kortleseren og kortet må støtte den samme standarden for å dra nytte av de økte hastighetene, og et UHS-kort er bakoverkompatible med eldre lesere, men de vil bare ikke være like raske i disse kortleserne.
 7. Kapasitet – Dette er kortets kapasitet: SD-kort får du opp til 2 GB, SDHC-kort varierer fra 2 GB til 32 GB, og SDXC-kort går fra 32 GB til 2 TB.